10 June 2011

Eksperiment Blogger Perak

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua readers The Chotz . Arini aku nak cerita sikit pasal Blogger Perak (BP) . Masa first² aku join BP members baru berapa puluh jerr .

Masa tu yang aku kenal dan rapat cuma yang dalam entry INI sahaja . Baca² tapi jangan gelak sebab ayat aku skema gilerr . HAHA ! . Dulu dia orang jelah yang kecoh kat BP . HAHA ! Masa tu pon followers aku baru berapa belas ja . wakaka . Terasa cedoi gila teringat zaman dulu² kala . HAHA ! 


Aku happy tengok BP dah semakin meriah . Dah ramai yang join BP. Sikit lagi boleh jadi macam SB . Notification GILA laju . wakaka .

Flash banner yang korang pakai tu aku lerr yang buatkan dan juga slogan "WE ARE FAMILY" tu pon aku yang reka masa buat flash banner tu . Aku tanya kita punya dua admin BP dan mereka setuju . Aku bukan nak bangga tapi cuma gitau korang jerr .Gath first jerr yang aku sempat join . Tapi tak ramai yang join masa tu .


Time tuu gath buat kat Ipoh Parade . 6 orang members BP yang datang dan selebihnya kawan kak Eija . Yang berdiri dari kiri Abg Padil , Kak Eija , Muna , Abg Amal dan Depan Bro Syakir dan Aku lahh . Masa tu first time gath BP semua malu² lagi . wakaka . 

Tamat bab 1 . niey nak cerita pasal eksperiment aku semalam . Start khairul Azwari lerr yang wall to wall kat aku .


Dulu² nickname FB aku Selipar Jepun . Tak lama pon dalam 1 bulan lepas aku tukar nickname kepada Muhammad Asyraf . Pastu aku cakap kat ini limited edition jerr . Ak bagi kaww tengok kejap ja . 

Lama² aku terpikir untuk kacau orang yang tak kenal aku sebagai Selipar Jepun . HAHA ! Jadi aku set ngan keyrul tuk kacau geng BP . Saksikan lerr . Nak tengok jelas klik je kat gambar tu untuk besarkan .



ramai jugak yang yang melayan aku . Kak Al ngan Kak Eyka hampir nak pecahkan rahsia aku tapi aku berjaya ajak  dia orang untuk masuk sekali dalam drama TAMIL aku . Sambung² !



Aku buat stail cedoi . Ayat baik jerr . Sampai ada yang ingat aku stalker . Ingat aku niey jahat sangat ke ?  Haduii . errr =.='


Apekebenda tah kaww keyrul . pelik² jerr cara kaww berlakon . err . HAHA !


Aku paling syok kacau Abg Reez . wakakaka . Kelakor GILA siott .

Aku tamat kacau diaorang dalam pukul 12.50 a.m. . Ada lah dalam 50 minit . Best jugak la wehh . Lastly , sorry kat semua yang terlibat . Bukan berniat apa pun cuma nak tengok korang layan tak newbies yang cedoi macam tu kalau ada . Dan korang dah LULUS . 

Siyes aku nak gitau niey ! nak tau tak ? semalam aku GILA gelak sorang² kacau korang . HAHA ! Thanks lahh .
Assalamualaikum
----------------------------------------------------------------------------------------------
‎"Jika kita ingin membina rumah, kita akan berikan pelan rumah kepada kontraktor. Kontraktor tidak boleh pandai-pandai buat kerja ikut suka hatinya, dia kena mengikut pelan yang disediakan. Demikianlah kita manusia, tidak boleh pandai-pandai hidup seperti yang kita mahu. Kita kena patuh kepada pelan. Pelan hidup ialah Islam yang dibawa oleh Nabi Muhammad SAW. Ikut pelan, selamat. Tidak ikut pelan, jawabnya tidak selamat..." Ucapan Tuan Guru Dato’ Bentara Setia Hj Nik Abdul Aziz di Kuliah Medan Ilmu 16 Julai 2010.

10 comments:

Muhd Fadil said...

dah macam stalker terhebat kau kan?
abang malas nak layan kau semalam, abang banyak kerja ( padahal tengok wayang )
hahaha, jangan nak baru sangat la asyraf..

Nay said...

untunglah pandai berlakon :P

aliaa farhana said...

hahaaha...lawak betul budak sorg ni...laen kaly bgtaw awal2...bley kak al pun wat experiment skali...haha

Muhammad Asyraf said...

@Muhd Fadil baru tahu ke ? saya lerr stalker terhebat di BP . wakaka . dah la kedek . tengok wayang tak ajak . nak tumpang kedek . errr . HAHAHA !

Muhammad Asyraf said...

@Nay jangan nak jeles sangat lerr kak amalina . HAHA ! saya niey retis tauu . wakakaka .

Ros Anisza said...

setiap malam bergelak ketawa dengan BP...entry ko ni wat ros nk gelak je...

Muhammad Asyraf said...

@aliaa farhana HAHA ! nyaris lerr kak al saya gitau awal . kalau tak abes eksperimen saya failed .

Muhammad Asyraf said...

@Ros Anisza HAHA ! tau takpe . tu saya suka lepak kat BP dari SB . gelak jelah kak ros jangan nak rasa sangat . hahaha :p

kyrul said...

haha :D sian yg kne tipu

Muhammad Asyraf said...

@kyrul siapa tipu ? aku buat eksperimen ja . mana tipu . wakakaka !

back to top