31 May 2011

Cara mudah lajukan Facebook

First sekali Assalamualaikum dan selamat sejahtera :) Tutorial niey khas untuk pengguna GOOGLE CHROME SAHAJA ! Kalau takda google chrome dalam pc dan nak download klik SINI .


Ingat mesti GOOGLCHROME SAHAJA ! . Perghhh ! warna warni . HAHA ! Dah download google chrome or memang pakai google chrome korang kena klik link SINI pulak . Pastu tekan jelah perkataan INSTALL kat page tu . Bukan lama pon nak install . Paling lama 2 saat ja . HAHA !

Then , bagi yang tak penah log out facebook sila² lah log out . kalau tak korang takkan perasan :) Lepas tu log in lahh macam biasa .

lepas dah search Facebook dan tetiba magic keluar 
page Facebook macam atas niey . wuuu ! 
dasat . HAHA !

thumbnail dah jadi rounded corner . Cun kowt . 
Benda  merepek² yang search friend lah 
poke lah kat tepi sebelah kanan tu
dah takda :)

Satu lagi kalau korang perasan kan² . Dah takda iklan 
kat tepi  kanan tu jugak . Means , semua benda 
yang dulu ada kat sebelah kanan tu dah takda 
langsung sekarang . MAGIC lagi .

Tengok gambar pulak jadi cam gini . kalau tak suka 
transparent hitam tu , reload jerr page pastu dia 
jadi macam biasa :)

YEAHH ! tamat sudah tutorial niey . Trimas kepada Meuz yang baik :) Kawan² . Tolong like dan komen ye :D Support lahh blogger picisan macam saya niey . Bukannya reti spon . errr =.=' Terima kasih .
Assalamualaikum
------------------------------------------------------------------------------
Dan apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu mengenai Aku maka (beritahu kepada mereka) : Sesungguhnya Aku (Allah) sentiasa hampir (kepada mereka) ; Aku perkenankan permohonan orang yang berdoa apabila ia berdoa kepada-Ku . maka hendaklah mereka menyahut seruan-Ku (dengan mematuhi perintah-Ku) , dan hendaklah mereka beriman kepada-Ku supaya mereka menjadi baik serta betul . ( Surah al-Baqarah: 186)

19 comments:

♥yaya budak suka embun♥ said...

dh guna dah aritu sbb tak best trus disable. hahahahaha

Muhammad Asyraf said...

@♥yaya budak suka embun♥ tak best ke ? HAHA ! saya rasa ok jerr .

Cik NuRuN said...

cane kalw nak tuka mcm asal balek ?

Syat0za Zai said...

ini kalau org cipta software tu, dia jahat.. dia leh pishing org ni..

Muhammad Asyraf said...

@Cik NuRuN senang jerr :) untuk uninstall klik Tools kat setting googlee chrome . yang gambar spanar kat sebelah kanan atas tu .pastu klik Extensions dan akhir sekali tekan uninstall :D tamat :)

Muhammad Asyraf said...

@Syat0za Zai betul . tapi boleh uninstall balik :)

mirul said...

@Muhammad Asyraf

time nak uninstall, dah tak sempat derr. LOL

SuTeRa said...

knp x jadi pun mcm kat atas tue...

Muhammad Asyraf said...

@mirul HAHAHA ! tade lah . tukar seminit uninstall balik . tade kena pishing . WAKAKA :P

Muhammad Asyraf said...

@SuTeRa aitt , macam mana boleh tak jadi pulok ? mesti ada sumting wrong niey . ikut steps betul² tak ? :D

SuTeRa said...

ikut2...memg pakai chrome dah lama..tp xpenah pun jadi mcm n3 tersebut...huhuhuhu..

SuTeRa said...

ikut2...memg pakai chrome dah lama..tp xpenah pun jadi mcm n3 tersebut...huhuhuhu..

Muhammad Asyraf said...

@SuTeRa cuba baca entry tu betul² . Dah install ke belum ? :P

Muhd Fadil said...

aku buat dah. hahaha

Muhammad Asyraf said...

@Muhd Fadil dah buat sudah . HAHA ! jangan nak bising sangat lerr abg padil . HAHA !

ainol akasyah said...

oooh mcm ni rupenye cara die

JOM BACA DRAMA NORA ELENA VERSI NOVEL..RUGI KALAU TERLEPAS BACA

Muhammad Asyraf said...

@ainol akasyah :)

blogtube said...

boleh tahan juga...

ronda-ronda bersama My OBW...

Muhammad Asyraf said...

@blogtube tengss OBW :)

back to top