09 April 2011

CEDOI : ditipu , tertipu dan menipu .

HAHAHAHA ! aku nak gelak puasPUAS . macam haram je . pagi isnin cikgu science menguarUARkan yang sabtu ada seminar science kat SBPI gopeng . cikgu nak 10 orang pergi . 5 lelaki 5 pompuan . aku pon dengan bangganya tawarkan diri nak join . aku selain dengar seminar aku nak jumpa kawan .

then , pagi SABTU pon menjelma . malam sebelum tu aku dah basuh baju bersihBERSIH sbb nak pegi sekolah budak pandai . HAHA ! bak kata cikgu Ali " tolonglah jaga kemaluan saya " . HAHA ! aku pon mestilah berpakaian kemas . cikgu set datang sebelum pukul 7 tapi sebab aku OTAI aku sampai 7 suku . dalam 5 minit lepas tu kitaorang bertolak . budak pompuan naik dengan cikgu moniza dan budak lelaki naik keta pn. santhi . sepanjang perjalanan pergi dan balik layan lagu tamil . HAHA ! pn. santhi kata tak bule nak tukar sbb suami dia dah set suma siaran tamil .

SBPI GOPENG (IGOP)

Start kat SBPI : sesampainya kitaorang terus masuk dewan Ibnu Sina . WAH ! ramai orang . cikgu pon daftar lah . cikgu suh kita orang ambik tempat . dah duduk dekat 40 minit tunggu penceramahnya . DAMN ja ! then , pengacara stat kataKATA kesat pujangga dan kata SELAMAT DATANG KE PROGRAM KECEMERLANGAN PMR 2011 ! wat de HELL ? aku dah nak SPM taun niey hoii . bala niey bala . kami dah silap seminar niey . HAHA ! macam GAM ! sepanjang seminar tu aku belajar balik bab form 1 dan 2 juga form 3 . kalau ada masuk SPM tape . langsung tade kenaMENGENA . 

bosan GILA . mengantuk lagi . aku buat pasal baca buku LESEN . lantak pi lah . buat pa aku belajar science menengah rendah ?  HAHA !

tengok semua budak muka tak matured ja . main pukulPUKUL , geletekGELETEK . haha . budak kelas aku 5 orang suma berjanggut . aku lagi lah FULL SET . janggut , jambang dan misai . HAHAHA ! ( tapenah kantoi dengan cikgu disiplin ) . diaorang usha pelik ja . so , terpaksa buat perangai budakBUDAK . layan jelah . jangan sampai pecah rahsia sudah . masa rehat kami pon pegi lah makan . sebelum tu jumpa cikgu . cikgu pon speechless dan terus gelak . cikgu kata " tape kang ada makan tengahari" . HAHA ! .  

pagi makan bihun goreng . duk makan kat pondok jaga . Iskandar dah meroyan tu main signboard . nasib baik bokeh . tak nampak muka dia . HAHA !

main entrence SBPI GOPENG . SBPIGO .

semua budak usha ja kita orang snap gambar . nak malu pa ? aku pakai baju .

tgk muka aku . pelbagai perasaan timbul masa tu . HAHA !

sori lahh GIRLS ! aku tak biasa buh gambar pompuan dalam belog . terpaksa edit muka korang kepada lebih cantik supaya tak teBAKO ! belog aku . nak tengok besar klik ja gambar . kesian , terima kasih .

dalam pukul 1 steng kita orang balik . dalam perjalanan asyik gelak ja . tentang title entry niey , maksud tersiratnya ialah semua ditipu dengan seminar tu dan cikgu tertipu dengan imformation yang diberi dan kita orang menipu jadi form 3 balik . HAHA ! . pastu , aku dan Iskandar balik rumah tumpang Mirul . citer pulak kat bapak mirul . KAHKAHKAH ! gelak lagi . malas aku citer kat parents aku kang kena GELAK lagi . HAHA !
 ok lah . tu saja . enjoy reading .
assalamualaikum :]D

18 comments:

Mirul said...

mmg bala bala.... rase mcm keldai je dok dlm dewan tu td hahahahhahahahaa

Muhammad Asyraf said...

@Mirulbala niey bala . koe ja macam keldai . aku tak . aku still manusia . HAHAHA !

ekin.. said...

haha..kesian korg2 niey,,xpe2 pengalamn mmbuatkan korg jadi matang chott..haha:)

Muhammad Asyraf said...

@ekin.. haha . tahu pon . a'ah tape kan kan . kak ekin tu ja tak matangMATANG . HAHAHA !

Dekcik said...

hahaha..x psl2 jew jadi budak pmr...
anyway gud luck tuk spm nti yer..

Muhammad Asyraf said...

@DekCik HAHA ! kesian kan . tenggss for da wish :)

Hanis Asyeera said...

haha ! siot weyy . buad malu je . sabo je la .

cujen said...

salam singgah dari CUJEN THE LEJEN

BESTEVER GIVEAWAY

riza said...

hai...dtg jalan² dari blog BA :)

Muhammad Asyraf said...

@Hanis Asyeera HAHA ! aku mana malu . pakai pakaian kowt . :p

Muhammad Asyraf said...

@cujen tengssss :)

Muhammad Asyraf said...

@riza tengsss riza :D

ekin.. said...

haha..choT NE KAMU TAU KITE XMATANG HA??HAHA,,,,ALL DA BES SPM TAUN NIE..BLJAR RAJIN2..

Muhammad Asyraf said...

@ekin.. HAHA ! tahu lah . tgk gayanya. hehe . terima kasih daun pelam :)

DIEDA said...

KAH KAH KAH KAH ! tuu je mampu :D

Muhammad Asyraf said...

@DIEDA eleh . nak ngutok lah tu :D

ummi farah abdul rahman said...

bapak lucu tahap petala kelapan entry anda yang satu ni , saya kagum dgn kesungguhan anda belajar semula dari form 1 :)

Muhammad Asyraf said...

@ummi farah abdul rahman bapak saya GARANG keyh . HAHA ! terima kasih atas kekaguman tu :))

back to top