26 March 2011

JUARA Akedemi Al-Quran Musim ke 5

TAHNIAH kepada JUARA 
Akedemi Al-Quran musim ke 5 iaitu 
MOHD SYAHRAINSYAH APIT 
dari SABAH .


HADIAH juara bestBEST betul .tapi bukan hadiah memang tu yang best dan syok tapi ilmu yang mereka dapat semasa berada di Akedemi lebih bagus . Diharapkan beliau boleh meneruskan perjuangan memartabatkan Al-Quran dipersada dunia .Al-Quran adalah wasiat Rasulullah kepada umatnya . Hadis Rasulullah "Aku tinggalkan kamu dua perkara supaya kamu tidak akan sesat selama-lamanya iaitu al-Quran dan As-Sunnah"


program sebegini bagus diteruskan bagi tahunTAHUN kehadapan . kerana ia dapat memartabatkan Al-Quran dan mengalakkan anak muda mencintai Al-Quran untuk kepentingan akhirat buat diri sendiri juga program seperti Akedemi Fantasia wajar ditamatkan kerana melalaikan orang . sampai aku sendiri pun terlibat lalai sama . nasib baik rumah aku tade ASTRO . balik kampung baru merasa . nampak sangat yang kampung aku lagi MAJU . HAHA ! abah pun dah cakap memang tanak buh ASTRO . abah cakap ada tenet un korang dah malas belajar inikan buh ASTRO lagi lah lalai ja nengok tibi . HAHA !


program akhir Akedemi Al-Quran niey bertambah best dengan kedatangan penyanyi nasyid dan pendakwah dari indonesia iaitu HADDAD ALWI . femes dia nih . first nyanyi lagu Rindu Muhammadku bersamaSAMA adik VITA dan rapers EBIT BEAT A . lepas dah announce JUARA , HADDAD ALWI nyanyi lagu Ya Nabi Salam Alaika pulak . lagu peberet aku yang HADDAD ALWI nyanyi duaDUA tu selain Al-I'tirof . 

BEST sangat !
ok lah . tu ja nak share ngan korang.
p/s : yang warna hijau pekat tu link youtube tau .
assalamualaikum :D

6 comments:

Ainnur Afiffah :) said...

tahniah :D

selipar jepun said...

:)

Ainnur Afiffah :) said...

hey tipu tipu .haha
hampeh chottt.

selipar jepun said...

tipu apa ? hishh ! entah apa apa . HAHAHAHA !

Ainnur Afiffah :) said...

haha .ayung heboh kat blog ayung wat entry sal kau nak ?haha .

selipar jepun said...

@Ainnur Afiffahpehal pulak ? eleh . dia selalu pergunakan orang tape . CAITT !

back to top