28 January 2011

Adik ! I Love U



Adikku !

adik aku istimewa .
tak semua orang dapat .
dia ada satu penyakit ,
yang dipanggil sindrom down .
mengalami masalah pembelajaran .
tapi dia bijak sangat .
nakal dan periang .
rambut dia lembut wohh .
mcm rebonding haha .
dia suka bagi salam dan minta maaf kalau buad salah .
kita yang normal niey ja tak mahu buad macam tu .
sekarang umur dia dah 7 tahun .
tapi badan kecik ja .
macam budak 4 tahun .
haha .
dia dah sekolah dahh .
sekolah Pendidikan Khas kat SK Sultan Yussuf .
kawan kawan dia yang laen tak boleh cakap dengan baik ,
cuma ley cakap macam bayi ja yg takde org paham .
dia sorang ja yang pandai cakap .
semua orang kata dia bijak dari yang lain .
aku sayang sangat kat dia .
aku akan jaga dia sampai bila bila .
ini antara gambar gambar dia yang cute .












P/S : tak semua orang dapat nasib yang baik .
janji kita gembira dengan hidup kita .
no one perfect .
so dun be like you always perfect.
if anyone say that he/she perfect .
call ambulance becouse i think that person gone crazy !
ok , thats all .
thanks .
assalamualaikum :D

8 comments:

Cik Nurul Iqa said...

kak tiqa baru je baca entri ni.
tahniah dik. akak bangga adik mcam ni.. pegang2 kata nak jaga adik tu tau. sayang SJ!

Muhammad Asyraf said...

@Cik Nurul Iqa hehe ! jauhnya akk merantau dalam belog saya niey . niey post lama GILA dah . btw , tengsss kak :D

aliaa farhana said...

kak al baru je bace entry ni...sob3...trharu...bagus la adek sorang ni...jage adek tu elok2 n baek2 taw pegang ngan kate2 asyraf yg akan jage die sampai bile2...nak syg asyraf jugak la...mn aci kak tiqa je syg...

Muhd Fadil said...

nak tau kenapa kak tiqa tahu entri ni? abg BW satu blog kau. abg baca satu2 entri.. abg jumpa entri ni. serius, air mata abg menitis..

kau memuda dah fikir tanggungjawab. bagus kau. kaulah blogger pertama buat abg menitis air mata.

piouspdosh said...

eh..baru pasan post ni..haha..just nak share, aku pun ada adik down syndrom n aku sgt setuju bler kau kate dorg sgt bijak! Dorg lagi tahu jaga hati orang lain dr manusia yang nrmal. Aku sayang sangat kt adik aku tu ^_^

Muhammad Asyraf said...

@aliaa farhana tengss kak al . saya janji akan jaga adik saya elokELOK !

Muhammad Asyraf said...

@Muhd Fadil lahh rajinnya abg padil . tengss abg ! derr muka legend tapi hati kiut . :P

Muhammad Asyraf said...

@piouspdosh betul kann . orang normal pon tak sebaik mereka . saya pon sayang adik saya ! :)

back to top